" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

Llums, olors, colors i sabors... Marrakech



Ni recordem quan va ser el darrer cop que vam marxar uns quants dies de casa sense anar carregats de motxilles de totes mides, amb l'unic proposit de fer el turista. Marroc va ser el nostre primer gran viatge quan  encara ens bellugavem amb pesetas. 


A llavors vam baixar fins a Marrakech amb el nostre indestructible Seat Ibiza i alla vam llogar un 4x4 per arribar fins el gran desert, vam descobrir la bellesa dels paisatges infinits i erms, la cultura i la gran hospitalitat berber, vam trepitjar el cim mes alt del nord d'Africà , pero sobre tot vam obrir els ulls i va ser el millor aprenentatge possible per fer realitat els somnis de muntanyes llunyanes....


Ara 14 anys mes tard hem tornat uns pocs dies aprofitant els vols "barats". En pocs mes de dues hores et plantes a caball entre dos mons i realitats ben diferents, tot plegat massa rapid per asumir-ho el nostre cos i el cap d'on som. Viatjar tambe es gaudir i empapar-te sense presses del cami, aixo segurament es un altre cosa....


Marrakech, ciutat comercial, alegre i cosmopolita, famosa per la seva camaleònica i sempre animada plaça de Jemaa El Fna amb els seus encantadors de serps, els característics conta comptes, els seus restaurants de quita i pon. Pero sobre tot pel seu laberíntic i colorista zoco on la nostre capacitat de sorpresa sera posada a prova a cada moment, al igual que el nostre sentit de l'orientació.


Aquest dies hem canviat les cordes, les presses  i els nervis. Per la camara de fotos, la tranquilitat i el badar despreocupat ....


Ara l'hem trobat, mes moderna, mes neta, mes endreçada, mes frenètica, pero també mes islamitzada. Curios comprovar la percepció que va calant poc a poc dels habitants de la pell de brau a l'estranger. Anys enrrera quan  captaven el teu accent, ràpidament els venedors i buscavides venien a nosaltres amb el crit de: BARSA, BARSA.... Ara quan intueixen d'on venim, fan un pas enrrere i ens criden: BANCARROTA, BANCARROTA!!














3 comentaris:

Anònim ha dit...

ei felicitats per la piulada!!
les fotos molt xules...quina llastima que el concepte de la majoria de nosaltres ,cambii per culpa d'uns putus corruptes!!
es el que tenim!! abraçada!!
sergi.Alella.

laura pi ha dit...

Desaparescut! va be sortir de tant en tant una mica fora de la nostre bombolla per veure el mon amb altres ulls, pero tambe per comprovar que no tot va tant malament. Tot depen del color del cristall pel que mires.

salut i moltes tapies!

molimolano ha dit...

Un canvi d'aires, un KitKat, un parèntesis... és genial per a renovar forces, un regal preciós!