" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

** Avenc dels Escaladors, Pollegó Inferior, Pedraforca

dissabte, 27 de juny del 2009
No sempre són metres cap dalt, de tant en tant toca fer quelcom diferent i en Josep s'ho pren al peu de la lletra, així que aprofita un cap de setmana penjat per anar amb la colla d'en Brauli a fer espeleo. Ara que no és el concepte clàssic de cova, sinó més aviat una jornada d'exploració i descoberta amb tot el que això comporta.

Al final els surt una jornada ben aprofitada l'aproximació ja els posa a to, una curta escalada per localitzar l'entrada de la cavitat i un cop calents ja només queda entrar a l'avenc, refer alguna instal·lació i aquest cop cap avall!

Un món nou pels ulls del neòfit, la llum s'esfilagarsa fins desaparèixer a mida que baixes pel pou i dóna pas al silenci, el fred, la humitat i la incertesa de bellugar-se en un àmbit al que no estem gens avesats.

Tot i així la curiositat i les pessigolles de la descoberta és fan patents i al final te n'adones que el que importa no és tant el tipus d'activitat, sinó que et deixi aquest neguit de voler-ne més. Tot això és un petit resum del que m'ha explicat en Josep, espero haver fet bé de cronista i per que us en feu una millor idea aquí van les darreres fotos, que ja ho diuen: una foto val més que mil paraules!