" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

escola d'artificial urbà a la paret del far de Calella


El Maresme, una comarca de suaus muntanyes i llargues platges, però garrepa en parets de roca. Aquesta tardor volíem practicar artificial per poder fer alguna escalada amb cara i ulls durant l'hivern i ens vam adonar que si invertíem els calers de benzina en material i el temps de conduir en equipar, a sobre tindríem al costat de casa una petita escola d'escalada artificial. Ha calgut esprémer una mica l'imaginacio davant la falta de parets naturals, però al final ens hem decantat per la petita escola d'escalada esportiva anomena “La paret del Far” a Calella. Qui conegui aquest curiós racó, ja sap de quins petits plaers pot gaudir, sobre tot a l'estiu..., aproximació inexistent, possibilitat de portar al xicot/a a que t'asseguri des de la tovallola mentres ell/a pren el sol, i el luxe de fer una cabussada entre via i via. Tot això en una paret completament vertical de formigó de 20 metres d'alçada amb vint rutes entre el V grau i el 7b de cantos picats i presses de rocodrom, que fa dos estius va ser completament restaurada amb material inox pels companys del GEM de Malgrat.

A la zona equipada per practicar artificial tindrem ombra a l'estiu. També l'hivern pot ser un bon destí pels dies de pluja, ja que totes menys una de les rutes obertes estan a cobert. Els itineraris que hem equipat estant pensats per l'iniciació a les tècniques bàsiques de progressió artificial, on podem trobar vies fàcils completament equipades i algunes altres mes exigents on caldrà col·locar material, tenir una tècnica mes depurada i començar a tenir el mes important per fer escalada artificial... fe!







ruta: GUARDERIA (Verda)
grau: Ae1
metres: 12
equipament: 7 parabolts
material necesari: cintes i estreps
caracteristiques: la ruta mes fàcil de la paret, amb passes curtes, ideal per una primera pressa de contacte amb les tècniques artificials, reunió i rapel amb anelles.
























ruta: PARVULARI (blanca )
grau: Ae2 per escaladors alts i Ae3 per escaladors mes baixos
metres: 12
equipament: 5 parabolts
material necesari: cintes i estreps
caracteristiques: ruta on caldrà tenir una tècnica una mica mes depurada per poder apurar al màxim l'estrep i arribar a les expansions, reunió i ràpel amb anelles.

























ruta: ESO (blava)
grau: Ae3
metres: 9
equipament: 8 parabolts
material necesari: cintes i estreps
caracteristiques: progressió per un sostre i superació d'aquest, on caldrà tenir un bon domini del equilibri, les maniobres de corda i l'us dels pedals, el màxim grau artificial que podem trobar en terreny equipat. ràpel de mosquetó inox químic o sortida per la barana.



























ruta: LA UNI (groga)
grau: A1
metres: 12
equipament: 5 parabolts
material necesari: aliens petits, pitons en V i plans
caracteristiques: travessa lateral que alterna expansions amb fissures llises per equipar, . possibilitat de fer flors de pitons, reunió i ràpel amb anelles.























ruta: DOCTORAT (taronja)
grau: A2
metres: 12
equipament: 1 parabolt
material necesari: aliens petits, tascons, pitons en V, Bongs petits
caracteristiques: fissura irregular que remunta un diedre de 90º, amb cert compromís, ciment discret, reunió i ràpel amb anelles.






















ruta: CUM LAUDE (vermella)
grau: A3
metres: 14 + 6
equipament: 2 parabolts
material necesari: Camalots del nº2 o similars, tascons, cordinos, 2 ganxos
caracteristiques: ruta exigent amb diversos passos d'ungla, a traves de fissura lateral, un sostre i un extraplom, cal dominar perfectament les tècniques de progressió artificial, ull amb les cremalleres!, ràpel de mosquetó inox químic o sortida per la barana. (no feu trampa en el darrer químic!)



















mes info :


8 comentaris:

TRanki ha dit...

guapíssim bow...gracies per la info...lloc ideal per ensenyar a escalar aquestes tècniques..ja no hi ha excusa!

Gracies per la publicació!!!

Mingo ha dit...

Ostres això ho tinc al costat de casa i pràctcar pel sostre pot estar molt bé. Gràcies Josep i Laura per la informació. Per cert en el llibre de les escalades de la comarca hi ha informació sobre la zona de Calella?
Salut bous

Mingo ha dit...

Ostres ara he vist l'enllaç del final

salva ha dit...

Gràcies per el curro. A mi aixó em ve una mica gran però com diu el Mingo, tenint aixó al costat de casa no hi ha excusa per no anar un dia i practicar una mica.

Se d'uns quants que os agrairan molt aquesta feina.

Fins ara

Mohawk ha dit...

J&L, veig que ja heu trobat nom per a les vies... els passo a la guia!

Bona feina!!

A tibar-li!!

PD: Baixeu un dia a Teià a fer els artifos de Roca Riera, el A1/A2 del sostre és brutal i els de ploms són de passar molta por, je, je, je...

laura pi ha dit...

Tranki, Mingo i Salva, doncs si.. es una petita escola d'artificial sense cap pretensio. ideal per començar a agafar-li el "trucu" al tema i que jornades d'intensa canicula a l'estiu o d'agobiants plujes, ens pot salvar el dia. Realment trobem a faltar a casa nostre una mica la filosofia d'equipament dels veins francesos, on son capaços de fer escoles d'entrenament com aquesta d'artifial, o de dry-tooling o de "pseu-gel", tot arribara...
Mohawk, si ja hem trobat nom, pero com veus, no hem estat gaires originals jejeje. Ens apuntem a l'agenda la teva recomanacio, perque la veritat, el Baix Maresme, encara es per nosaltres un gran desconegut.

Rusky ha dit...

Hola parella de boigs,ara ja se el que hem volies ensenyar si baixaba a la platja,deu ni do com us ho treballeu,si senyor!!
Jo encara escalfant les puntes dels ditets,pero amb ganes de sortir.Petons i sort en les properes.El fill dels cims.

laura pi ha dit...

Hola fill! doncs sí has descobert d'on et voliem penjar, però ja saps que els pares sempre t'ensenyen coses de profit, jeje. A veure si ens retrobem aviat i tornem a compartir corda, somnis i il·lusions, mentre una abraçada ben forta i endavant amb els nous reptes i qualsevol projecte que creui per la imaginació i sobretot que no faltin!