" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

Pedriza (art del no res), sumptuosa adherència...

Dimarts, 01 novembre de 2022


- Pedriza -
- Com a paraula: terreny pedregós, pedregar
- Com a lloc: batòlit granític
- Com a realitat: arquitectura de la llum, enginyeria del color

Aquí les tonalitats de la roca fluctuen amb les estacions. Gloriosa tardor...!


Apunts logístics: en plena “Sierra” al nord de Madrid trobem el nostre punt on establir camp base, aparcament Canto Cochino a tocar de la pintoresca localitat de Manzanares el Real on podrem fer compres i abastir-nos d’aigua a la font del poble. Un cop a l’aparcament no hi ha on agafar aigua.


Per arribar a Canto Cochino prenem la carretera M-608 des de Soto Mayor cap a Manzanares el Real i quan gairebé hem creuat gairebé tot Manzanares prenem a la dreta una carrer/carretera amb indicacions de Centro de Visitantes La Pedriza on es troba la barrera que limita l’accés al parc. Des del centre de visitants continuem per la carretera (pista asfaltada forestal la Camorza) creuant un bosc ben cuidat fins l’aparcament de Canto Cochino (rètols).


Es pot dormir a l’aparcament excepte els mesos de juny, juliol, agost i setembre quan es prohibeix l’estacionament de qualsevol vehicle entre les 23:00h i les 07:30h (barrera tancada). En el poble de Manzanares el Real hi ha un aparcament gran on fer nit o sinó també es pot dormir al pàrquing que trobem al costat de la barrera d’accés al parc.


Important, l’aparcament de Canto Cochino té una capacitat màxima de 270 vehicles i quan es ple es tanca la carretera a l’alçada de la barrera fins que queda alguna plaça lliure.




També existeixen regulacions d’accés amb vehicle a Canto Cochino (enllaç). Durant l’estiu (juny a setembre) només es pot accedir a l’aparcament entre les 07:30h i 9:30h en cap de setmana i festius i les 07:30h i 10:30h la resta de dies, fora d’aquest horari no es pot tornar a entrar fins les 18:30h. La resta de l’any es pot accedir lliurement, excepte caps de setmana i festius en que només es pot entrar des de les 16:00h fins les 10:30h.


Per sortir no hi ha restriccions, es pot sortir a qualsevol hora, però penseu que a l’estiu no s’hi pot estar a la nit i a les 23:00h tanquen barrera. Des del Manzanares el Real hi ha un servei gratuït de busos llançadora per cobrir el trajecte (enllaç web).


Ahhh... i si us trobeu un local (Orden del Tumbao) penseu que al granit l’anomenen la Roca Noble i no seré jo qui negui la conveniència de la definició!


comapanydeviatgeiatzars:Lau
conspiradorsconvidats:Papila&Xavi&Angélica