" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

*** Retorn a Margalef

Diumenge i dilluns, 16 i 17 de febrer 2020

 
Racó de món que la imaginació converteix en una vall perduda reclosa dins les dimensions perfectes de parets breus i esveltes. La mirada no es perd en les alçades, sinó que es centra precisa en el joc de mans a la que els infinits forats ens obliguen. Dansa de peus on cal afinar els passos amb els que juguem a ser mags de la vertical. Dies que s'emplenen de llum, sense pressa, convidant-nos a escalar fins que el capvespre inicia la ronda de converses i riures.


 
És curiós, fa poc més d’un any, després de tastar per primer cop aquest rocam tan singular vaig dir: potser hi torno! Un temps molt viscut, ple de dies intensos, no sempre exempts d’incertesa, però amb un rerefons entestat en ignorar el desànim i sacsejar a consciència la zona de confort. He après a confiar en el destí i aquesta volta m’ha portat de nou a aquesta vall que em va enamorar més per la seva harmonia que no pas per l’escalada i ves per on, l’he gaudit en totes les seves facetes. Ha estat una retrobada anhelada, en molts aspectes. Que bo sentir-se nòmada per Margalef!
 

 
Notes d’interès vertical: Dos van ser els criteris per escollir sectors: predomini dels sisens i longitud de les vies. Dos factors que redueixen el ventall escalable de forma significativa, però ens em vam sortir amb nota gaudint com nens del rocam impecable del sector Reggae i l’endemà de Can Regino.


 
En tots dos trobareu vies que ronden la vintena llarga de metres i plaques gens sobades amb una escalada sostinguda i tècnica més que no pas explosiva. Al sector Reggae tindreu ombra al matí, el contrari que Can Regino que just al seu davant permet escalar al sol des de primera hora, l’ombra hi arriba a la tarda.


Aparquem a l’embassament o en el parquing que hi ha cent metres abans d’arribar-hi i creuem el riu per la pista cimentada que porta a l’altra banda de la vall. Compte que si obren la comporta de la pressa podeu trobar un simulacre d’aigües braves i caldrà descalçar-se per creuar amb cura. En l’esportiva també hi ha aventura!


companydeviatgeiatzars: Lau