Aquest cop ens hem proposat conèixer quan més llocs millor i donat que fins ara a Alacant tan sols hem escalat al Puig Campana i al Divino el nostre objectiu no és massa difícil d'assolir. Les dues darreres ensopegades no han fet més que esperonar les ganes d'escalar, així doncs enfilem cap al nord i aterrem al Cabeçó d'Or, no és el lleó adormit del Ponoig, però d'entrada no desmereix i les parets prometen.
Ens decantem per la GENE, lògica, atractiva, amb poc equipament i grau modest, vaja tota una clàssica! Després d'un tomb considerable (és el que té no mirar-se bé l'aproximació) i un cop hem fet visita turística a totes les parets que ens surten al pas acabem topant-nos de morros amb la via.
Són vàries les línies que s'enfilen per aquest pany i al veure el nom picat respirem alleujats, no anàvem tant desencaminats com pensàvem. Anem per feina, ens equipem mecànicament, m'atanso a la via i de cop tots el pels del cos de punta... si tenim companyia i nosaltres sense adonar-nos!
La serp no està gaire per la qüestió i adormida pel fred fuig a amagar-se dins la fullaraca deixant-nos el pas lliure i és que la punyetera estava perfectament encaixada a la fissura per on discorre el primer llarg. Per sort no som supersticiosos, així que solventat l'entrebanc enfilo amunt per l'escletxa que solca la placa.
Després de barallar-me amb algun que altre matoll em planto al peu d'un bonic diedre que li comença a donar interès a l'escalada. Aquesta primera tirada és llarga de debò i arribo a la reunió quan ja no confiava en trobar-la i farta d'arrossegar corda.
En el següent llarg cal fer un bon flanqueig a dreta i enfilar una curiosa xemeneia-boveda ben vertical a la par que entretinguda. Tot plegat no és gaire evident, però tenim clar que no hem de seguir cap de les línies de parabolts que tracen paret amunt pel dret, a més la ressenya dels Kutres ajuda força a no encigalar-se més de lo aconsellable.El traçat està ben trobat i l'esperó és l'itinerari lògic, ja que la resta són plaques llises d'allò més dretes i amb pinta de treballoses. El cinquè llarg comença amb un flanqueig sobre roca negra i curiosament cantelluda fins entrar en una mena de canal solcada per un diedre que esdevé el tram més vibrant de tota la via.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada