" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

Cales i històries... navegant el sud (Menorca)

Dilluns, 26 - 28 de juny de 2023


Cada cala és una història, una idea que es queda latent i marca la teva relació amb ella. Són llocs que no volen ser explicats, tenen una identitat pròpia que s'ha de percebre. Cal ser-hi.




- Macarella té nom de papallona i un color, el turquesa. Com un mantell de llum, al sud de l'illa brilla Macarella amb Macarelleta a ponent. Antic cau de contrabandistes, el matí és el seu moment... el mar hi respira.




- Santa Galdana... la núvia d'Algendar! Ho té tot per ser bella, el verd del pins, parets blanques que la festegen i una platja de curvatura perfecta on ve a descansar el riu. Sempre m'he pregunta el per què del seu nom, inicialment batejada com a Santa Ana, els moros l'anomenaren Guadal Ana (el lloc de l'Ana) i al final, ves per on s'ha quedat santa i mora, Galdana. Bellesa pròdiga per a tothom qui vulgui veure-la.




- Trebalúger, ens retorna a la calma del no res. Distant per terra i propera des del mar, acull la tarda amb una placidesa que no coneix de cap temps, ja té el seu. Sorra fina que només les dunes retenen i un riu mandrós que la fa diferent. La nit ens hi fa un lloc.




- Binibeca és d'aquells llocs que senten bé! La sort ens reserva un petit racó de mar on fondejar-hi. Cala de bellesa senzilla a la que no li calen més ornaments que la puresa de la seva llum. L'horitzó és tan baix que ni fa nosa al cel, tan sols l'Illa de l'Aire ens recorda que la terra també hi té un lloc encara. Aquí el vent és lliure.



Són dies de navegar el sud. Aprenem, ens impregnem de mar i de sal, observem. Sense presses tots els vents ens són favorables!




Quadern bitàcola: navegar pel sud de Menorca sempre és un plaer, el gaudim sense presses. Ens prenem el nostre temps, les distàncies passen a ser secundàries:




* Son Saura - Galdana (26 de juny) amb parada a Macarella: 3 milles nàutiques i mitja hora mal comptada de motor.
* Galdana - Trebalúger (27 de juny): 2 milles nàutiques i vint minuts de més motor.
* Trebalúger - Binibeca (28 de juny): 14 milles nàutiques i tres hores i mitja de molta vela, per fi l’Arnau desplega ales.


companysdeviatgeiatzars:Lau&Arnau
π