" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

**** La Delgada Línea de la Vida (230m, 6c/Ae, 6a oblig), Cap del Ras, Àger

Dilluns, 11 d’octubre de 2021


Una fina línia ens guia, delicada cicatriu que marca la fesomia del Cap del Ras. Traços austers per definir el rostre de la muralla. Ha sigut la ressenya la que ha fet que ens fixéssim en La Delgada Línea de la Vida, d'altra manera l'astuta fissura sap amagar-se rere l'aclaparador conjunt de la paret. Poques referències en tenim de la via, amb prou feines la història del seu nom i que és més del que paper insinua.


Vista de lluny ja delata sensatesa i de prop cobra matisos inesperats per l'enginy de les tirades. Es pren el seu temps per acaçar l'eix de la fissura, però assolida la rudesa de l'escletxa la roca s'obre franca per mostrar-nos camí. Enrere queden desploms serpentejants i plaques cruixents, comença el joc de diedres i bavareses que només volen saber de la ferralla que duem a l'arnés.



L'exquisida placa final ens recorda que en aquestes contrades l'elegància per lluir com cal aparella tècnica i potència. La carena ens retorna a la calma dels cels de tardor. Desem la ressenya, és l'escalada la que dóna vida a aquesta línia!



Notes d’interès vertical: Delgada Línea de la Vida, la paret brinda vies a qui sap llegir-les i Papila bon ull per obrir en té. Variada i a estones rebuscada, no és fins escalar-la sencera que copses el conjunt i aprecies la fermesa incisiva de les tirades. Potència en brut la que destil·la aquest recorregut que ens posa a lloc amb l’atractiu rude de passos i rocam.


Es tracta d’un itinerari semi-equipat, hi trobem bolts i algun pitó sempre als passos claus o les plaques. Totes les reunions equipades (dos bolts), excepte R5 i R7 on tan sols n’hi ha un. La via ofereix bones possibilitats d’autoprotecció, hi col·locarem material: 16 cintes, joc de tòtems/friends fins C3, tascons i estrep, tricams opcionals.




La Delgada Línea de la Vida s’enfila pel pany de muralla situat a la dreta de l’esperó per on discorre la clàssica Fanal Nocturn (FN picat a l’inici). La pista per localitzar la via ens la dóna una fina línia que comença a mitja paret i que gairebé passa desapercebuda ofuscada per la rotunda fissura/diedre de Esperando el Parche de Morfina.



L’aproximació és evident i costeruda (20min), des de la pista de Cap del Ras situem la ruta i busquem el corriol (fites) que ens dugui a la base de la paret, just abans d’arribar-hi cal remuntar unes grades pedregoses (II). L’inici de La Delgada Línea es troba uns vint metres a la dreta de Esperando el Parche de Morfina.



El primer llarg traça una marcada diagonal a esquerra (bolts visibles) per eludir els sostres que barren el pas a la feixa superior. La segona tirada comença amb un tram d’artifo de passos llargs (Ae) que permet superar un mur compacte i lleugerament desplomat, seguit d’un lliure potent i amb roca que ens farà anar ben atents, compte amb el fregament en aquest llarg.


Tercera i quarta tirades francament bones, atenyem la línia i naveguem la seva fissura, esquerpa i amb ferma vocació vertical. Els dos següents llargs L5 i L6 es poden enllaçar. Darrera tirada inesperada, una placa superba de roca magnífica i gestos mínims, final trepidant que arrodoneix la via. En conjunt grau correcte i passos més exigents no obligats, tot i així cal escalar i fer treballar bé els flotants, bon equilibri entre dificultat i compromís.


Descens, continuem per la vira en direcció est (dreta) fins enllaçar amb la carena, seguim baixant atents a trobar la gran fita que marca el punt on davallar en busca de la feixa inferior que amb alguna desgrimpada porta a la gran canal de baixada (40min).



Se`n parla poc d’aquesta via, potser el seu tarannà abrupte és la que la manté allunyada del gran públic i permet que mantingui un punt salvatge que fa que no sigui una via més a Àger. Clàssica alternativa!


conspiradorsdelavertical:Lau&Joan