" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

*** Curset, il.lusions i La Gerdera, 350m, 3+, Pedraforca

dijous, 13 de desembre del 2012
Dies curts i temperatures baixes, l'hivern ja esta aqui i aquesta temporada sembla que arriba puntual i amb ganes de quedar-se, que els deus del fred ens escoltin! Les torrenteres obagues del Pedraforca son un indret ideal per fer la primera punxada de gel de l'any. Pocs quilometres, aproximacions suaus i companyia assegurada ni que sigui un dia entre setmana com avui. Molt poca neu en general i gel repartit de manera desigual, curiosament les cascades mes habituals estaven inescalables. Ahir el mercuri va caure fins -14º i avui en canvi tot el dia ha restat en positiu, la pujada de temperatures ha estat brutal en poques hores i aixo ha fet que trobesim un gel optim que, tot i regalimar força, estava al punt per punxar. Aquest finde de seguir aquestes temperatures segurament estara tot bastant mes degradat. 


Tenim molt clar que gairebé totes les escalades glacials aqui son de "love iceclimbing", pero ens venia molt de gust un dia de gaudiment amb el que ens quedem amb ganes de punxar mes i mes... Hem començat per la cascada "del curset" que aquesta temporada fa mes bona pinta que altres anys.





La mes classica de totes, "la de l'Arbret" feia pena mirar-la. Hem seguit fins a "Il.lusions" on estava gairebé tothom reunit. Hem trobat els trams verticals xorrejant força aigua.



Ens feia mandra seguir fins al final sabent que la "columna del Verdet" no esta escalable i ens hem recordat d'una cascada de la que els entesos del lloc diuen, quan les habituals del Pedra no estan be aquesta esta exultant, hem  volgut provar fortuna i ens ha sortit rodona la jugada a canvi de caminar una estona mes. De cop i volta ens hem trobat una torrentera de 3 llargs molt agraits, de dificultat assequible i generos gel que feia molts anys que li anavem al darrera i avui per fi ens ha obert les portes.







3 comentaris:

nenivan ha dit...

nanus,
quines ganes de picar que tenieu... arriba l'hivern i sempre sou els primers de fotre l'atxassu.
Cap on queda aquesta de La gerdera?
Abraçus

Alfredo ha dit...

Oleee!! Hielo..cada año digo, va este le meto al hielo...y siempre el unico hielo que toco es el de la cubitera.
Feliciades por las vias..si es que no parais..

cuidaros...ññññ

laura pi ha dit...

Nenivan, tant sols ha sigut un petit tastet,a veure si l'hivern arriba de veritat d'una vegada. Si et mires un bon mapa no et costara pas trobar la Gerdera.

Alfredo, no tardes mucho en decidirte en esto del hielo, que al ritmo que vamos no quedara ni para cubatas!

salut i fred!