" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

Binigaus, esperant la tramuntana (Menorca)

Dimecres, 12 - 13 de juliol de 2023


Aquest viatge ha començat amb un destí en ment, però el rumb que ens tempta no sembla ser de gust del vent. Portem dies esperant la tramuntana i mentre naveguem. La costa nord avança en paral·lel a la proa de l'Arnau. Terreny de roca, mar i verd agrest, la costa més autèntica de Menorca i salvatge.


Aigua blau marí intens, viva, lluminosa, mai una definició d'un color havia estat tan encertada. Ponent de penya-segats i cadència d'onades. Navegar és un horitzó que sempre es mou. Tornem al sud, Son Saura, Binigaus... platges serenes, ens deixem portar per la seva tranquil·litat.



Els llocs on recales són els que van bastint aquest viatge i teixeixen camí, idees i sensacions que vols fixar a la memòria. Descobrim que els dies de vent no hi ha gavines, no se les escolta.


A vegades ni trepitgem terra, les nostres passes són l'Arnau. Al fons del cel el contrallum de les muntanyes de Mallorca cobra força, m'agrada. Aquestes nits la lluna espera la matinada i un pensament ens ronda, potser és moment de nous destins.



Quadern de bitàcola: Els camins del vent no els descobreixes fins que alces les veles, proa al sud doncs:
* Fornells - Son Saura (12 de juliol): 40 milles nàutiques i vuit hores de navegada, cinc de vela (través, aleta i mar de xaloc) i tres a motor. Tanquem cercle, tota la costa de Menorca a desfilat a estribord, primer volta completada.



* Son Saura - platja de Binigaus (13 de juliol): 10 milles nàutiques i dues hores de vela i tramuntana, màxim de trenta nusos i mitja de vint. Navegada intensa, l’Arnau no solca el mar, el cavalca.



Camins de mar que compartim amb els de terra ferma, la bellesa roja de Binigaus convida a passejar les seves dunes i observar-ne el detall.


companysdeviatgeiatzars:Lau&Arnau
π