" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

*** Esportiva amb denominació d’origen, Sadernes (Garrotxa)

Dilluns-dimecres, 09-11 de novembre de 2020


Sadernes t'obre les portes d'un món vertical pausat, on alces la vista i la mirada es passeja tranquil·la pels espadats a l'espera que el sol t'indiqui per quin d'ells començar. La pressa no hi té cabuda en aquest canó sorgit de la paciència del riu. Matins freds, amarats d'humitat i verdor, mans indecises acostumant-se a sensacions diferents i el cos despertant al moviment que ens connecta a la paret.




Escalar es converteix en sinònim d'explorar, de descobrir un calcari especial, de gestos que anem coneixent poc a poc mentre aprenem a confiar en una adherència tan desigual. Quin tacte estrany el d'aquesta roca grisenca que de tant en tant t'ofereix cantells sorprenentment bons, però que en la majoria dels passos et mantenen al límit de la incertesa.




Tres dies escalant, indagant línies que parlen d'elegància, de moviments mesurats i dificultats noves que cal gestionar sense brusquedat, però amb cop de geni. Sadernes, mestra exigent que ens atreu amb la seva bellesa i després reclama tota la nostra atenció per entendre la lliçó. Escola que fa la tardor bonica i l'escalada intensa!




Notes d’interès vertical: Escola gironina per excel·lència i amb sòlids arguments que confirmen la seva reputació de calcari de qualitat, tècnic i exigent. La bellesa del canó és el marc perfecte pels diferents espadats que allotgen sectors de verticalitat constant i roca de tacte singular.




Ens centrem en els sectors del Castell s’Espasa i la cinglera de la Cova del Bisbe, grau sever, vies llargues (corda 70m recomanable) i equipament correcte ens fan escalar ben concentrats per descobrir moviments nous que abasten des de l’adherència al desplom. Predomini absolut de placa i regletes, tot i que algun esperó o fissura aporta varietat al conjunt.




Les parets s’alcen al llarg de la vall amb la riera de Sant Aniol com a fil conductor, trobem diferents orientacions el que dóna un ampli ventall de possibilitats en funció de si cerquem ombra o sol. La pista (bon estat) que recorre la vall de Sadernes està tancada a vehicles des del 16 de març a 31 d’octubre, el que afegeix una mitja hora d’aproximació a qualsevol sector.




Les parets més properes al cotxe delaten ja la freqüentació i popularitat del lloc, trobem roca polida que afegeix un plus a l’escalada, especialment als itineraris de grau baix. Si no teniu la guia del lloc a Climbaround hi ha un bon recull de sectors i línies. Sadernes, veritable racó de món on contrasta amb força l’idíl·lic de l’entorn amb la potència de l’escalada.




Vies intrigants que no donen treva i t’exigeixen avançar sempre un pas més per descobrir el que ens reserven. Línies intenses que sacsegen la placidesa de la vall amb pèrfida elegància!


conspiradorsdelavertical:Lau&Angèlica&Albert

2 comentaris:

albertganxets ha dit...

T'estàs tirant al vici...

laura pi ha dit...

Ei Albert

en temp difícils les drogues han de ser dures!!!!

Salut, tàpia i vici