" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

Addaia, mecànics a la força (Menorca)

Dissabte, 8 - 11 de juliol de 2023


Cada viatge té els seus contratemps i aquest ens està posant a prova des de bon principi. Més enllà de la nostra capacitat de decisió sobre el rumb, que ja fa dies que hem deixat en mans del vent, el que ens ha fet esmolar ingeni i calma ha estat un imprevist mecànic.



Fondejant en Addaia el canvi ha cobrat una independència inesperada, negant-se a transmetre cap ordre al motor. Ensurt inicial i maldecap posterior per la incògnita de l'avaria i la impossibilitat de trobar cap mecànic en les properes setmanes. Ens toca reparar-ho a nosaltres si volem seguir el viatge i com que preguntant s'arriba a Roma, descobrim l'origen del problema i la possible solució.



S'ha trencat el cable de l'inversor, activem logística per trobar-ne un de nou. Resulta més senzill de l'esperat, ara només queda esbrinar com canviar-lo. No és fàcil, fondejats enmig de la llacuna d'Addaia ens convertim en mecànics a la força, treballem amb cura infinita i analitzem cada pas amb la precaució que dóna el desconeixement.




Mig barco desmuntat i nosaltres oblidats de tot el que no sigui tornavisos, angles, cargols i fer encaixar totes les peces que tenim entre les mans. I funciona. Un dia sencer de feina, nervis i la gran alegria de tenir l'Arnau de nou llest per navegar. Ens podem centrar doncs, en el maldecap inicial, el rumb.




Els propers dies seran d'espera per veure que decideix el vent i Fornells és una òptima badia des d'on rumiar possibles destins. Així que tornem a mar obert, vent i onades. Velejar. Naveguem amb el Cap de Cavalleria com a teló de fons abans de deixar caure l'ancora de nou davant l'Illa de les Sargantanes. Menorca és blanc i verd i si quedava algun dubte Fornells n'és la prova.



Quadern de bitàcola: Després d’una intensa jornada de brico-fondeig toca navegar com a prova definitiva de la nostra habilitat com a mecànics:
* Addaia - badia Fornells (10 juliol): 10 milles nàutiques i dues hores gairebé senceres de motor (bona prova). Un vent que no acaba de despertar i onades animades no permeten avançar a vela.




Malgrat les dimensions s’ha de saber on fondejar a la badia de Fornells, un munt de boies i el poc calat als extrem est i sud ens fan anar atents. Però just passat el poble, amb l’Illa de les Sargantanes al davant trobem un magnífic espai on tirar l’ancora a tocar del Club de Vela lleugera, surf, caiac i altres esports nàutics, Wind Fornells.



Evidentment Fornells és visita obligada, un dels racons més pintorescos de l’illa i que, malgrat el turisme encara conserva la vida de poble que li dóna un encant tan particular.


companysdeviatgeiatzars:Lau&Arnau
π