" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

**** Esportiva des del desig, Solarium, Camarasa

Dissabte i diumenge, 5-6 de desembre de 2020


Solarium, contrafort salvatge que t'empeny amunt amb energia ferotge, un autèntic festí de roca, golós més enllà de la sacietat. Ressenya en mà degustem les vies amb la mirada i anticipem sensacions. Com nens anhelem tocar-ho tot, petits golafres de la vertical. Expectativa que ens fa ignorar el fred que s'ha instal·lat en aquesta tardor de dies breus i lluminosos.




Escalem i entenem perquè tothom hi vol tornar. Línies de pur moviment, plenes d'una potència continguda que es va desplegant amb calculada intensitat. Costa sintetitzar per parlar d'elles: belles, complexes, diferents, despietades, certeres, vibrants, intel·ligents. El denominador comú, però és clar: execució exquisida i roca magnífica. Tant de bo en sabés més d'escalar per tastar-les totes!




Notes d’interès vertical: Esplèndid sector d’hivern on totes les vies són bones. La seva fama el precedeix, tothom en parla meravelles i acaba esdevenint visita obligada per descobrir on rau la fascinació que desferma de forma incondicional. Muralla orientada a sud de verticalitat constant i roca de compacta solidesa, però capaç d’oferir-nos un ampli ventall de línies variades en la tècnica i traçat.




Quan els murs són grisos la textura és increïble, regletes manen, però quan el taronja pren el relleu caldrà investigar com fer bons els cantells i treure el màxim profit de fissures i bústies. Trobem línies que s’expressen per si soles i d’altres intrigants, però totes encaixades amb naturalitat als contraforts.



Una vuitantena llarga de vies que saben trobar el seu propi espai bastint recorreguts amb caràcter. Rutes llargues (25-35m), equipades correctament i pel que fa al grau, poca cosa trobareu per sota del 6b, en canvi el ventall és ampli fins el setè. L’accés és des de l’aparcament que hi ha just passat els túnels de l’embassament de Camarasa.



Deixem el cotxe i tornem enrere caminant per la carretera (C13), un cop sortim del primer dels túnels a mà dreta trobem un sender que s’enfila amunt en busca de les cingleres. El camí ens deixa al peu dels murs del Solarium (20min), en funció del sector que vulguem anar prenem un o altre dels corriols que hi menen, un cop a la base la podem recórrer sencera.


La bellesa del paratge és el darrer element de seducció, però no deixeu que us distregui, així que centreu la vista en l’espadat i cediu a l’instint, escalar. Vies sofisticades, capaces de crear adeptes!





companydeviatgeiatzars:Lau