" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

Addaia, regne aquàtic... (Menorca)

Divendres, 23 de juliol - dimecres, 28 de juliol de 2021


Addaia, la dolçor de la senzillesa. En aquesta badia no hi ha res que resulti notori, però el conjunt és d'una harmonia tal que construeix un laberint. La tramuntana ens hi té atrapats, explorem.







Ens endinsem en una costa retallada per llacunes de tan poca fondària que semblen recelar del mar. Petites ensenades d'aigües someres que només et permeten apropar-te a terra caminant entre còdols i posidònia i un cop hi ets, quina solitud tan bella.






Desvetlla una sensació primigènia de respecte, una desolació salvatge que tan sols permet la contemplació de la seva força, fascina. Retornem al canal i al seu recer Na Macaret, en altres temps poble de pescadors, pintoresc amb el seu encant mariner en desús.






Cada cop som menys velers fondejats, cada cop som guardians d'un regne aquàtic més extens. Matins lluminosos de tramuntana, passejades per les salines de Mongofre, aigua que s'afina fins convertir-se en mirall d'un cel salat.






On ha anat a parar el temps... preguntes que sorgeixen a l'ombra d'una caseta on la senzillesa descobreix el veritable esperit de la bellesa. L'austeritat del paisatge admet un únic excés, el del color.







Simbiosi de verd, blau, vermell i ocres conjurats al regne de les salines. Estanys de verd pulsàtil i aus lleugeres. Ens tornem aquàtics de nou!


companysdeviatgeiatzars:Lau&Arnau