" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

*** Salt del Roure, 60m, I/4+, Joanetes, La Garrotxa

dimarts, 14 de febrer del 2012
Avui toca deixar-nos sorpendre per cascades de gel a llocs insospitats i on nomes despres de molts dies seguits de temperatures extremadament fredes, s'aconsegueixen paralitzar per pocs dies espectaculars salts d'aigua. Avui marxem fins al Salt del Roure que es a tocar dels túnels de Capsacosta, tothom que hi ha estat parla meravelles del que s'ha muntat en aquest indret.


Anar a llocs nous dels que no disposes de cap informació previa, te un plus d'aventura afegit, en el nostre cas el peatge a pagar es estar gairebé una hora perduts pel bucòlics boscos de la Garrotxa (que sempre es un plaer). Mes tard ens adonem que si haguessin trobat l'entrada correcta en menys de dos minuts ja estavem sobre la cascada.


El primer que ens deixa impressionats es la gran gentada entre curiosos i escaladors que s'han donat cita aqui un mati de dimarts i no es per menys, la cascada be que s'ho mereix. Dins d'aquest ombrívol clot avui fa molta calor i l'aigua regalima absolutament per tot arreu i a algun tram fins i tot surt a raig. Els primers metres són els mes verticals i mantinguts, ens diuen que avui ningú s'ha atrevit a fer-los escalant per sota ja que col.locar cargols en aquest gel es com fer-ho sobre mantega. Alla donde fueras, haz lo que vieras... 


Dir que la cascada estava molt picada es dir poc, normal si tenim en compte que els darrers dies això s'ha convertit en "La Fuixarda" de la Garrotxa. Tot i aixi gaudim de valent els dos llargs que fem i deixem als companys que els seus avantbraços continuïn traient fum, que els nostres ja porten dies d'icetour.