" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

**** Chorro de Pinarra, 80m, I/4+, Boca Sud del tunel de Bielsa

dissabte, 11 de febrer del 2012
En plena onada de fred siberià, les possibilitats d'on anar a picar gel es mutiplican per mil. L'objectiu ho tenim clar, Bielsa i les seves valls amb cascades que fa temps que li anem al darrera i nomes en unes condicions de fred com aquestes son factibles. La xarxa treu fum piant estructures ben muntades i de formacio efímera, entre totes elles la mes cobejada es la de La Sarra a la Vall de Pineta, una de les cascades mes boniques al vessant sud dels Pirineus. Passem a buscar per Bielsa a en Grau amb qui escalarem avui. Arribem tard i amb la calma, esperem trobar força cua, pero no que aquesta arribi fins el mateix aparcament, passem ràpidament al pla B. 


Just a sobre de la boca sud, El  Chorro de Pinarra, esta com mai l'havíem vist de ben format. Una cascada al sol i tota per nosaltres sols, una bona manera de fer temps i esperar que disminueixi el transit a La Sarra.
L'idea es pujar tots tres de primer, pero un cop mes la vista ens fa una mala passada, descartem el vessant esquerra mes vertical per les meduses que afloren en la seva part alta i li piquem pel mig.


El gel es generos, molt plàstic, un autèntic gust molt difícil de trobar al Pirineu i molt similar al que podem trobar als Andes. progressar es un goig, col.locar cargols ja canvia....


Un autèntic luxe, tant de gel per nosaltres sols, al solete, pero amb un fred de nassos i la llarga espera passa factura irremeiablement...


Al final ens toca correr, escalem un tram a l'ensamble i nomes podem  fer una sola pujada,de totes formes es un escalfament ideal pel plat fort del dia que ens esta esperant.