" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

Chapada Diamantina, tresor d’aigua... (Bahía, Brasil)

18 a 22 gener de 2023


A l'interior de Bahía la Chapada ens converteix en buscadors, però el nostre tresors no són els diamants, el seu temps ja és llegenda, l'aventura és l'aigua que s'obre pas creant bellesa indomable.









Lençóis, Valle do Capão són la vida que s'assenta enmig de la floresta, pobles de colors i música on neixen els camins que busquem. Chapada diamantina, la meseta dels diamants, altiplà que es fractura en un paisatge de cims inacabats i un verd tan dens que es respira.









Ens hi submergim. Seguim el curs de rius d'aigües sempre vermelles. Roig ferrós, primari com la natura que ens envolta, desbordant, continguda tan sols per insòlits monòlits d'arenisca que es reserven una parcel·la d'austeritat mineral.









En aquest territori l'aigua és lliure i sobirana i no se n'està de demostrar-ho. Admirem la seva força.








Garimpeiros reinventats, indaguem la foscor sanguínia de les llacunes i cedim al impuls ancestral de recolliment davant l'atractiu insondable de les cascades. Cachoeira do Fumaça, Sossego, Mosquito... la màgia no coneix d'èpoques, tan sols de misteri.








Boa vida... !!!


companydeviatgeiatzars:Lau
π

3 comentaris:

albertganxets ha dit...

qui aire "tepuiero" que envolta tots estos paissatges tan bonics
La foto de les parets crida l'atenció

abraçada

Jaumegrimp ha dit...

Quin goig de vacances ! ara que no us sabreu estar de grimpar quelcom....a que sí!

laura pi ha dit...

Bones Albert,
és el primer que et ve al cap quan veus aquest horitzó de cims escapçats... tepuis! Et garanteixo que vam estar estones mirant parets i endevinant rutes possibles entre vegetació i roca incerta. S'endevinen línies aventureres en aquest terreny verge, li falta alçada, però no caràcter!

Ei Jaume,
una meravella de vacances, viatjar sempre emplena l'esperit ni que sigui com en aquesta ocasió que ni ens vam apropar a la roca. Varen ser dies de mar, camins i descobertes en un format alternatiu. Brasil sedueix en qualsevol versió!

Salut, tàpia i molt món per veure...