" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

**** Ferrada del Tossal de Mirabet, 470m, D, El Pont de Suert

Dijous, 8 d'abril del 2010

Avui tocava de nou una alpinada, quan sona el despertador a les 5 del mati la sensacio d'estar dins un vaixell en plena tempesta no augura res bo i efectivament, quan treiem el cap ens trobem una nit lletja i amb barrufa que ens fa tornar-nos a sumergir dins el calid sac. El mal temps esta instal.lat en els grans cims, pero a la que enfilem uns quilometres avall, el dia es radiant i lluminos i mentres assequem material i roba a El Pont de Suert, ens trobem un rotul d'una nova via ferrada inagurada aquesta passada tardor i cap alla que anem per fer gana!

Via modelica, feta i pensada per portar clients, que a messura que pujes es va possar mes dura, pero en tot moment tens escapatories. La ferrada va seguin els cridaners esperons de roca del Tossal de Mirabet amb vistes panoramiques sobre la Noguera Ribagorçana i el poble.


A la via trobem varietat de passatges, ponts tibetans, tirolines opcionals, passos desplomats i multitud de trams on cal saber colocar be els peus per poder progressar, tot aixo amb un molt bon equipament, fins i tot a trams excessiu. L'unica pega es que falta una mica de continuitat entre agulla i agulla.


Com a telo de fons, el Pirineu nevat i com a fi de festa un curt desplom on cal apretar les dents. Al cim nomes queda deixar constancia de la bona estona que hem gaudit. Una via ideal per si tenim una estona morta per Pont de Suert, nosaltres vam invertir cotxe-cotxe, 2 hores.
L'enhorabona a Conrad i Xavi per la bona feina feta!