" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

*** Festival Eròtic, 145m, 6a, Lo Peladet, Rubies

dissabte, 5 de maig del 2012
Ja tenim la Guineu Lliure al sac i en un bon horari, a aquesta paret no fa cap mena de mandra tornar a fer una segona volta i cap alla que anem. Mentres baixem els companys de la Terra Ferma ens deleitem amb una imatge superba a l'aeri darrer diedre de la "David Duesaigues" mentres al seu voltant un petit exercit de col.laboradors van amunt i avall en la filmacio que estan fent.


La via escollida es el Festival Eròtic, nom ben escaient a la tònica "sexual" de la paret, una via que tenia en espera des de que en Jordi, un bon company vertical, ens fes arribar la ressenya encara calenta, ja no la podiem deixar refredar mes... El primer llarg es simplement el peatge obligatori per arribar a la paret on comença la feina de veritat. Aquest segon llarg, corre a carrec d'en Xavi, aqui cal apretar de valent a varis trams, pero l'equipament ens anima a ser valents. verticalitat, desploms, bona roca i generosa ganda, un gaudiment!






El tercer llarg, dona una mica de treva, ara el terreny es mes tumbat, indefinit i un pel trencat, caldra deixar la mentalitat friki al calaix (si es que algun dia ha surtit d'ell...). darrers metres preciosos amb molt d'ambient. Al final acabo per improvisar i munto reunio a una petita vira uns metres mes avall, ja que no acabo de veure els dos parabolts, ni tampoc una repiseta digne d'aquest nom. Sense voler sembla que hem fet el mes correcte (i comode..).


El company sera l'encarregat de treurens de la paret, un altre llarg molt bo on cal apretar en la succesio de regletes "Vilanovines" que ens van sortint al pas. Mig en broma, mig seriosament, parlem de fer una tercera volta, pero els companys ens esperen al cim del Peladet. Sense buscar-ho, avui l'escalada mes "expo" es fer la curta paret abans del cim amb bambes i free-solo. Nova ullada al Pirineu ben vestit de blanc i avall. Com diu molt encertadament en Xavi -un lloc ideal per enamorar-se de l'escalada-.