" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

** Roca Viva, 310m, Vº, Tuc de la Solana de Llauset

Divendres, 2 de setembre del 2011

Despres de la "zapatillada" d'ahir estem fossos i avui tenim al cap la genial idea d'anar a fer una via amb mes de 1000 metres de desnivell tan sols per aproximar, per sort quatre gotes d'aigua a primera hora del dia, ens donen l'excusa perfecta per fer el ronso una estona mes i buscar un objectiu mes acord al nostre cansament. Marxem fins a la mal anomenada paret de la Solana de Llauset, propera al embasament de Llauset. Petita pujada que ens dura pel GR fins el coll desde on es divisen els bucolics llacs d'Anglios.


Encara no intuim la paret on anem, cal fer un llarg flaqueig per tarteres de blocs de granit i quan ens trobem les primeres xapes cal averiguar quina de les 3 vies veines es l'escollida. La primera impresio de la paret es d'itineraris discontinus i tombats sobre un bon granit. Ens decantem per la Roca Viva, a priori la que te mes bona pinta, pero....



A excepcio de curts passatges amb una mica de salsa, la major part del itinerari son plaques molt tombades o diedres herbosos, que fa que guanyem metres massa facil i rapid. Tanta relaxacio vertical es veu compensada de sobres pel grandios i tranquil entorn que ens envolta.




Petita aresta, rapel i de nou on erem fa una estona i sense ganes de mes plaques paralboltiades, dia ideal per recuperarnos d'ahir i gaudir d'aquest tros de mon que desconeixiem. Vies genials per cursets de via llarga i autoproteccio, pero que ens deixaran una mica freds si volem escalar de debo.


3 comentaris:

Xavi ha dit...

Les vies no semblen gaire interessants però l'entorn és ben bonic!

Mingo ha dit...

Felicitats; el lloc és superagraït, aproximació curta i agradable,el lloc molt maco. La via, l'he fet i tb la Valric que és més fàcil. Personalment em va agradar més
sobretot, el llarg del diedre de la primera tirada. Si no l'heu fet teniu excusa per tornar.
Salut

laura pi ha dit...

Xavi i Mingo, Les vies tenen poc interes com per fer una pujada expresament, pero si estas per alla amb la meteo indecisa o amb poques ganes de guerra, ben valen una visita si mes no per gaudir del paisatge que ens envolta.

salut i alegria!