" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

Carrillo - Del Campo, 155m, 6a+, Sierra de Espuña, Murcia

dimarts, 5 d'octubre del 2010
En la nostre particular excursio roquera arribem al lloc mes meridional de tots, Leiva. Unes parets que a tothom qui n'haviem sentit parlar, deien bondats d'elles i les seves rutes obligades, directes i verticals. Arribar a la Sierra de Espuña despres de deixar enrere la semi-desertica horta murciana es una petita bocanada d'aire fresc i paisatges verds plens de fauna salvatge.
Les nostres desventures a aquestes contrades ja les hem explicat una mica al post de las 100 mejores..... En definitiva un lloc per tornar si estem a la alçada d'aquestes parets.
L'aproximacio a les parets tot i ser llarga es comode i a la fresca que per aquests paratges sempre es d'agrair. El primer pensament al veure la paret és que aquesta llarga muralla, monolitica i encarada per complert a sud te un cert aire a Vilanova de Meia amb tanta verticalitat. Vies a dojo, per sort trobem a peu de via els noms i grau de cada ruta, tot i aixi cal venir amb una bona ressenya si no volem anar canviant d'itinerari a cada llarg.
.
Per sort l'unica cordada que hi ha a tota la paret esta a una via veina a la nostra i ens va cantant com trobar el peu de via. Aquest cop no ens falla la vista davant tanta verticalitat, mes aviat la guia que duem i els graus, equipament i recorregut poc s'assembla amb la realitat.

Encetem un primer llarg, sobre bona roca, fissurada, de verticalitat mantinguda i amb expansions posades amb alegria, pero que als pocs metres ens adonem que la via ens ve gran. No passa res, sembla que alguna anima caritativa hagui possat aqui una gran sabina pensant en gent optimista i mal informada com nosaltres.