" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

*** (desconeixem el nom), 100m V, Collegat

Dissabte 19 de abril del 2008

Despres de tota una setmana plovent sense parar i els pantans per fi emplenant-se, sembla que el cap de setmana dona una petita tregua. Marxem amb Jordi i Natalia amb l'ideia al cap de fer via llarga, mes concretament la Lleida a Vilanova de Meia. Un cop a la paret ens trobem una visio alucinant, la fantastica i adherent Roca dels Arcs, esta completament molla, amb surgencies d' aigua per tot arreu pel bellmig de la paret, ni les mes asequibles de la zona de la Camel ni cap altre estan en condicions. Enfilem rumb a Tarradets i mes del mateix, pero no tant bestia, aixo si... aqui una cordada de valents ja estava enfilada a la CADE, bona combinacio... roca sobada i avui molla!!, tornem a enfilar mes al nord i arribem a Collegats, aqui la benvinguda es genial, les habituals canals seques per sobre de la carretera avui llençen aigua a presio, pero ja estem farts de fer voltes i ens acabem equipant, a Jordi li sona una via molt facil un centenars de metres abans d'entrar al primer tunel i cap alla que anem, sense ressenya ni sabent dificultats ni equipament, Collegats sempre es fantastic, ja em arribat i no em tingut ni temps a escalfar en els 5 minuts escardusers d'aproximacio, la via es molt evident ja que reseguix un vistos esperonet on anem trobant parabolts. Jordi fa els honors al primer llarg una xemeneixa prou vertical sobre bona roca (V),

la segona tirada marca una “S” perfecta surts de reunio completament en travesia i endreça amunt a traves d' un pas mes espectacular que dificil, travessia de nou per sobre dels caps dels companys i la major dificultat es saber xapar be les cordes dobles amb tant de gir, uns darrers metres molt macos ens deixan a la reunio (IV+).

El tercer i darrer llarg no te cap mes interes que anar a buscar l'instal.lacio de baixada a la part mes alta de l'agulla per terreny cutre i molt trencadot, un llarg i vertical rapel ens torna a depositar gairebe a principi de via, o el que es el mateix a peu de carretera.

Tot plegat massa rapid i massa facil i marxem cap el sector del “cine” fins que l'inminent pluja ens ho permeti a fer una mica d'esportiva, lloc agradable, vertical i bolos per tot arreu, 100% Collegats.