" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

*** Magic Line (140m, 6a, V+ oblig), Gorro Frigi, Gorros, Montserrat

Dimarts, 28 de setembre de 2021


Magic Line, fil inexistent al que tan sols nosaltres, la cordada, podem donar forma. Fem camí segurs de les indicacions que còdols insignes ens dicten, els sabem ben capaços d'enlluernar la gallarda presència del Gorro Frigi. La línia manté el sabor d'altres temps, quan navegar per aquests murs era una petita aventura d'imaginació i destresa.


El rovell fon els espits amb la roca, trobar-los és un petit repte que la lògica del traçat resol amb perícia. Ignorem línies més modernes i ens deixem portar per la senzilla bellesa d'escalades que mai passaran de moda pels romàntics de la vertical. Quan de temps feia que no trepitjava aquest cim on els núvols sempre hi fan festa!



Notes d’interès vertical: Magic Line, clàssica oberta l’any 86 que, discreta, s’ha mantingut al marge de l’excés d’expansions, fet diferencial que atraurà els qui busquen traçats on cal navegar per apreciar-ne l’estil. Senzilla, directa i sense elements superflus, demana escalar amb calma, confiant en la seguretat que brinda el magnífic rocam del vessant est del Gorro Frigi.



La via comença al mateix camí que voreja els Gorros i porta a Sant Jeroni, inici en una característica bauma propera a la canal arbrada de baixada. Equipada amb espits antics, el rovell fa que costin de distingir un cop submergits en aquest mar de còdols tan característic.


A la tercera tirada falta un espit, per tant afegim el semàfor d’aliens a les vuit cintes necessàries per la via. Grau moderat, però l’estat de les assegurances i una certa distància entre elles dóna una empenta inesperada a l’escalada.



El pas més exigent el trobem tan sols començar, panxa rabiüda que farà apretar per sortir-ne (6a, no obligat), la resta consisteix en fluir pels bonics murs que dibuixen un dels perfils més familiars de Gorros.


A la quarta tirada ens envaeixen les expansions de les vies veïnes i la línia costa de seguir, el truc és pujar directes fins una bauma que deixem a la nostra esquerra per iniciar una diagonal a dreta en busca del traçat més lògic.


Descens pel vessant est amb dos ràpels (25+50m) fins la canal arbrada que separa el Gorro Frigi de la Magdalena Superior i que ens deixa de nou al camí de Sant Jeroni (15min).



La Magic Line és una via que ha quedat al marge de la freqüentació habitual del Gorro Frigi, minimalista s’ha sabut guanyar un espai propi. Dipositària d’un temps que ens recorda quan escalar era diàleg amb la paret.


conspiradorsdelavertical:Parce&Roger